Lyckade betor
Japp, rödbetorna blev kanongoda. Jag kan varmt rekomendera dem till den som är svag för smält getost.
Häll 7 dl vatten och 3 dl vitvinsvinäger i en kastrull.
Lägg i 6 vitpepparkorn.
Koka upp och lägg i ½ kg rödbetor och koka tills dessa blivit mjuka.
Skala betorna under rinnande vatten och skär dem i stavar.
Hacka en purjolök och fräs i ca 3 msk honung.
Lägg purjon i en ugnsform och lägg sedan rödbetsstavarna över.
Smula ca 75 g getost över alltihop och ställ in i ugnen en liten stund så att getosten smälter.
Helt fantastiskt smarrigt!
Häll 7 dl vatten och 3 dl vitvinsvinäger i en kastrull.
Lägg i 6 vitpepparkorn.
Koka upp och lägg i ½ kg rödbetor och koka tills dessa blivit mjuka.
Skala betorna under rinnande vatten och skär dem i stavar.
Hacka en purjolök och fräs i ca 3 msk honung.
Lägg purjon i en ugnsform och lägg sedan rödbetsstavarna över.
Smula ca 75 g getost över alltihop och ställ in i ugnen en liten stund så att getosten smälter.
Helt fantastiskt smarrigt!
Kommentarer
Trackback